tirsdag den 25. februar 2014

Vikinger tema uge 9

 
 
 
 

Vikinger tema

Til vores opgave i VNT; Jord til bord, har valgt temaet Vikinger Mad, har jeg besøgt hjemmesiden:
 
 
Herfra vil jeg løbende lægge lidt spændende info ind og skønne opskrifter.
 
 
Mad i vikingetiden
 
Hvad spiste vikingerne? Og hvordan tilberedte de maden? Det er i sagens natur svært at
svare klart på disse spørgsmål, men viden fra fund og fortællinger kan hjælpe os lidt
med, hvilke råvarer og redskaber de havde til rådighed. Så kan man selv forsøge at gøre
sig nogle erfaringer og sammensætte nogle retter.

En af de spændende opskrifter fra hjemmesiden er:

Brændenældesuppe med kød (ca. 4 personer)



1-1½ liter vand

½ kg kød (svin, okse, får, kylling eller fisk)

3 pastinakker

2 store løg

ca. 3 kopper topskud af brændenælder

krydderurter

evt. salt

Kødet sættes over i koldt vand, bringes i kog og koger ca. en time. Suppen skummes. I

mens ordnes løg og pastinak og skæres i små stykker. Brændenælderne vaskes grundigt

og hakkes groft. Grøntsager og brændenælder tilsættes suppen efter ca. ½ time,

sammen med selvvalgte krydderurter. Når kødet er mørt tages det op og skæres i tern,

som kommes tilbage i suppen. Den smages til med salt og er klar.

Gryderet med hestebønner (ca. 4 personer)

4 dl hestebønner (nb! Må ikke spises rå)

3 store løg

3 store madæbler

¼ l syrnet fløde

1 tsk. Tørret Timian

½ tsk. Knuste sennepsfrø



1-2 fed hvidløg

lidt salt

lidt smør

persille

Skyl bønnerne og sæt dem i blød natten over i 3-dobbelt vandmængde. Kassér

udblødningsvandet. Kog bønnerne møre i rigeligt vand 1-1½ time og hæld vandet fra.

Skær løg og æbler i skiver og tern og svits begge dele i smørret. Tilsæt krydderier og

syrnet fløde samt hestebønner og lad det hele simre ca. 10 minutter. Drys med persille.
 
 
 
 
 
 




 
 



 
 
 
 



 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar