Hjemmelavet tykmælk
Smager af nostalgi og skønne barndomsminder...
Til min egen individuelle opgave; at fremstille et surmælks produkt, har jeg valgt at lave tykmælk. Tykmælk er et minde fra min egen barndom og stadig den dag i dag, en af mine ynglings spise til bl.a. morgen bordet eller som mellem måltid med et drys af müsli, ymerdrys eller frugt.
Dessert til 4
- 1 liter sødmælk
- 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 1 dl kærnemælk
- Tilbehør:
- 160 g revet rugbrød og
- 4 spsk farin
Varm mælk og fløde til ca. 25° i en tykbundet gryde. Hæld mælken i en skål og lad temperaturen falde til ca. 22-25°. Bland derefter kærnemælken i. Hæld blandingen op i tykmælksskåle, og stil dem tildækket på køkkenbordet ved stuetemperatur ca. 18 timer. Stil derefter tykmælken i køleskab, så den er kold ved serveringen.
Tip: I stedet for rugbrød og farin kan du servere mysli, solsikkekerner eller andre kornprodukter til den hjemmelavede tykmælk.
Kilde : Karolines Køkken
Ingen kommentarer:
Send en kommentar