onsdag den 12. februar 2014

Hjemmelavet nostalgisk tykmælk

Hjemmelavet tykmælk

Smager af nostalgi og skønne barndomsminder...

Til min egen individuelle opgave; at fremstille et surmælks produkt, har jeg valgt at lave tykmælk. Tykmælk er et minde fra min egen barndom og stadig den dag i dag, en af mine ynglings spise til bl.a. morgen bordet eller som mellem måltid med et drys af müsli, ymerdrys eller frugt.       
 
Hjemmelavet tykmælk                                      
  •  

4 Portioner
Bemærk: Opskriften er blevet skaleret, så mål og tider kan variere.
Dessert til 4
  • 1 liter sødmælk
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 dl kærnemælk
  • Tilbehør:
  • 160 g revet rugbrød og
  • 4 spsk farin                              
Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 6440 kJ
Energifordeling: Protein: 13%, Kulhydrat: 42%, Fedt: 45%
Ekstra information Fryseegnet: Nej , Tilberedningstid:
Opskriften tilhører kategorierne Danmark, Norden, Forår, Sommer, Efterår, Vinter
Varm mælk og fløde til ca. 25° i en tykbundet gryde. Hæld mælken i en skål og lad temperaturen falde til ca. 22-25°. Bland derefter kærnemælken i. Hæld blandingen op i tykmælksskåle, og stil dem tildækket på køkkenbordet ved stuetemperatur ca. 18 timer. Stil derefter tykmælken i køleskab, så den er kold ved serveringen.

Tip: I stedet for rugbrød og farin kan du servere mysli, solsikkekerner eller andre kornprodukter til den hjemmelavede tykmælk.

Kilde :

Ingen kommentarer:

Send en kommentar