mandag den 6. januar 2014

Tang

 

Tang

Min næste aktivitet er tang som ingrediens i vores køkken. Jeg vil undersøge, hvad jeg kan lave af retter og selv tilberede en ret med tang. Gå på opdagelse på nettet og finde min egen fremtidige lyst, til at fortsætte med at anvende den i vores køkken....
 
Efter mit valg af aktivitet, kom orkanen Bodil.. Tog "livet af" min kartoffelfælde og leverede tonsvis af tang langs min biotop...
 



Video af tang. Hvor meget tang suger af vand:

http://www.youtube.com/watch?v=-rMIH78TA3s&feature=player_embedded#t=0


Jeg har undersøgt nettet mht. salg af tang til madlavning og fandt bl.a. nedenstående info om de forskellige tang typer der sælges på markedet.

Det sælges som det er i tørret tilstand efter vægt. På billederne ses tangen, som det ser ud, når det netop er plukket, skyllet i havvand og hængt til tørre.
  • Lav klørtang (En slags blæretang)
  • Langfrugtet klørtang (En slags blæretang)
  • Savtang
  • Blæretang
  • Ishavstang
lavklortang
 
Lav klørtang er medlem af Blæretangsfamilien.
 
langfrugtetklortang
 
Den Langfrugtede klørtang er medlem af Blæretangsfamilien.
Billedet viser hvordan det ser ud, når tidevandet har trukket sig så meget tilbage, man kan komme til at plukke det.
 
savtang-1
 
Savtang er medlem af Blæretangsfamilien, selv om det kun sjældent har blærer. På latin hedder de alle sammen noget med Fucus
 
Soel(2)
 
 
Ishavstang (2)

Ishavstang, plukket i Norge.



 
Billederne viser en rejeanretning og hjemmelavet pizza, begge  med tang
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar