mandag den 6. januar 2014

Brød med tang

Hørfrøbrød med tang

 

Der laves en blanding på 10 g af lige mængder finthakket tørret søl, søsalat og vingetang. En dej fremstilles af ½ liter koldt vand, 60 g hørfrø,  30 g solsikkefrø, 30 g græskarkerner, 60 g grove havregryn, tangblandingen, ½ pakke gær, ½ spsk salt og 500 g mel. Dejen tildækkes i et fad og står et koldt sted og hæver i 15-20 timer. 

Dejen lægges på et klæde oven på et lag fuldkornsmel, foldes sammen og overdrysses med rigeligt fuldkornsmel. En støbejernsgryde sættes i en ovn og varmes op til 250 grader. Dejen lægges i gryden med låg på, og brødet bages i ca. 40 min, de sidste 10 min uden låg, så skorpen bliver brun.

En spændende opskrift på et godt brød. Er afprøvet og kan godt anbefales. Smagsprøve på lignende brød er muligt til min fremlæggelse den 11. januar.




på, og brødet bages i ca. 40 min, de sidste 10 min uden låg, så skorpen bliver brun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar